Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Minden ami fontos a DBo-ról ^_^

2012.09.17

Irányítás :

A karakterünket a billenytűzet nyilaival, vagy a W-A-S-D gombokkal irányíthatjuk. Az egér segítéségvel tudunk a térképre kattinva különféle dolgokat csinálni, mint pl. kitermelni a nyersanyagokat, építkezni, átöltözni.

Egyéb parancsoló gombok:
1- Leülés, a karaker leül
2- Ölelés, meg lehet ölelgetni a mellettünk álló karaktert
3- Integetés/mutogatás/simogatás/taperolás (univerzális gomb :D)
4- Lefekvés / halottnak tettetés. (halottnak tettetés közben nem támadnak minket az ellenfelek!)
5- Gitár elővétele
M- Mini térkép (megnézhetjük hol járnak a többiek)
O- Online lista behozása/eltűntetése
P- Statisztika
Enter- Chat funkció
Space- Támadás
Shift + Space- Támadás íjjal, ha van
F8- Pillanatkép készítése (az RDE hivatalos oldarála feltöltődnek a képek,és a játék "Screenshots" mappájába is bekerülnek,ugyanez az F9-essel csak az a galériába is elmenti)

Ismerkedés a játékkal-túlélés:

A játék alapvetően pofon egyszerű. Karakterünket etetni, itatni kell és néha ágyba kell fektetni, nameg persze melegen tartani. Ezekre több lehetőség is van.
Kezdjük az étkezéssel. A játék elején (30. napig) gyümölcsökkel is életben lehet maradni. Gyümölcsöket mindenfelé találni a térképen, így nincs nehéz dolgunk. A 30. nap után viszonta gyümölcsök már alig csillapítják az éhséget, más élelem forrás után kell nézni.
Ajánlott élelem forrás a kenyér, melyet fáklyával és maggal készíthetünk el. Magot találni mindenfelé a térképen bokor formájában, fáklyát pedig szénnel és fahusánggal készíthetünk. Későbbiekben előfordulhat, hogy ez sem nyújt kielégítő eredményt, így érdemesebb lesz farmot építeni. Erről lejjebb olvashatsz.

Inni is többféleképp lehet. A legegyszerűbb, ha készítünk egy vödröt megmunkált fából és szerszámos ládából, majd a térképen található tavakat kimerjük. Ebből vödör vizet kapunk, melyet fáklyával párosítva ivóvizet készíthetünk.

Az ivóvizet önmagában is lehet fogyasztani, de készíthetünk belőle kávét (használatával nem kell aludnunk), teát (télen hasznos, felmelegít) és sört (ebből többet kell elfogyasztani egymás után.. :P). Az innivalókat érdemes mindig asztalra lerakni és rákattintva elfogyasztani, mivel ilyenkor több szomjat oltanak!

A testhő szabályozása is rendkívül fontos. Sivatagokban, vagy tűz mellett a karakterünk könnyen kiszáradhat, ilyenkor pedig szomjan halhat. Mindig figyeljünk a folyadék pótlásra!
A másik eset pedig hogy túl alacsony a testhő. Ez előfordulhat télen, vagy mélyen a bányákban. Érdemes téli kabátot ölteni, melyet a Ruhafogas (Öltöny)-ről szerezhetünk be. A téli hideg éjszakákon ez sem segít, ha pedig télen lemegyünk a bányába, akkor az biztos halál!

Ha túlságosan fázik a karakter és a ruházat váltás sem segít, akkor hőforrást kell szerezni neki.

Rakjunk le egy fáklyát, kandallót, vagy egy kádat. Ezek mindegyike melegíti a karaktert. A fáklya és a kandalló úgy, ha a karakter a tűz mellé áll közvetlen, a kádba pedig bele kell menni.
 

Ház építés :

Házat legelőször önvédelem céljából kell építeni. Éjszaka a szörnyek elintéznének minket, mindenképp szükség van valami menedékre. A ház építéséhez nagyon sok nyersanyagra van szükség, érdemes minél több fát és követ szerezni. A falak megépítéséhez szükség lesz fal alapra, melyet megmunkált kőből és szerszámos ládából készíthetünk. A fal alapot több másik nyersanyaggal is kombinálhatunk, így több féle falat építhetünk.
Építsünk egy ajtót is, hogy ki-be tudjunk járkálni a házunkba. Tegyünk le egy ágyat, meg néhány asztalt is és világításról is gondoskodjunk.

Az első házak általában nem a dizájnosságot célozzák meg, de később, mikor már könnyedén boldogulsz a játékban, akkor kezdődhet az igazi építkezés, melyre rengeteg különböző nyersanyag áll rendelkezésedre. Ezekről egy teljes listát találhatsz Tárgyak létrehozása menüpontban.

NPC-k szerepe:

A játék elején (30. napig) az NPC-k nagylelkűen segítik a játékosokat. Ha egy asztal mellé lépnek, élelmet és italt tesznek rá, melyet ingyen el lehet fogyasztani. Ezek mellett nyersanyagokat lehet vásárolni tőlük pénzérméért cserébe.
Ha még nem telt le a 30 nap, mindenképp érdemes építeni egy házat, amibe sok asztalt rakunk, így beleteremnek az NPC-k és ingyen ellátnak minket!

Piac:

Pénzérme és kőtömb segítségével lerakhatunk építési területet. Ez egy padlóként viselkedő speciális építmény. Ha egy NPC mellé lép, egy standot állít rá, melyen véletlenszerűen egy áru jelenik meg. Pénzérméért cserébe bármikor vásárolhatunk az áruból.

Az áruk javarészt az alap nyersanyagok alkotják, melyeket az NPC-ktől is megvásárolhatunk (kicsivel drágábban, vagy éppen olcsóbban), de bizonyos tárgyakat csak a piacon kaphatunk meg.

Ilyen tárgy pl. a Kukta, mely étel főzésre való! Mivel a kukta elég drága, nem érdemes egyből ennek megszerzésével foglalkozni és ha már megszereztük, akkor nagyon figyeljünk rá, hogy el ne veszítsük (meghalunk, vagy másik játékos elcseni).

Farm:
Az étel főzéshez mindenekelőtt élelmiszer nyersanyagra van szükség. Lehetőségünk van zöldség termesztésére, melyet később felhasználva élelmiszert állíthatunk elő. Termőföldet magból és vödör vízből építhetünk. Fontos, hogy a lerakott termőföld közvetlen víz mellett legyen!
A zöldség véletlenszerűen nő majd ki, mikor kinőtt egyszerűen szedjük fel.

Étel főzés: Építsünk egy tűzhelyet szekrény vázból és kőtömbből, majd kombináljuk a Kuktát és a zöldséget. Tegyük rá a tűzhelyre. Az élelem véletlenszerűen készül el, minimum 30 másodperctől akár több percig is eltarthat. Hagyjuk ott és menjünk a dolgunkra.

Mikor azt látjuk, hogy a kukta gőzölög, az azt jelenti, hogy kész az étel. Szedjük le és már is bekerül a tárgyaink kőzé a főtt étel. Ezt asztalra rakva fogyaszthatjuk el és elég sok éhséget csillapít!

Birtok zászló:

Multiplayer játékban ez egy rendkívül fontos építmény kiegészítő. A birtok zászlókkal lehetőséged van levédeni a saját építményeidet, így mások ahhoz nem nyúlhatnak hozzá. Mindenképp érdemes levédeni az épületeink falait, kerítéseinket, asztalainkat és mindent, amit nem szeretnénk, hogy mások esetleg kiszedjenek a helyéről.
A ládák és a vonatsínek alapból levédetten kerülnek lerakásra, így mások azokat csak akkor szedhetik fel, ha a játékos leveszi nekik a védelmet. A levédett dolgokon építkezős módban egy kis ikon látható!

Az ajtókat levédve egy lakat kerül rájuk. Ez esetben csak az ajtó tulajdonosa (aki lerakta) mehet át azon, más nem.

Kereskedelem mód:

Egy újabb Multiplayer érdekesség. Miután végigmentünk az úton, hogy a piac megépítése után, farmot építsünk és ételt főzzünk, pénzkeresésre is adhatjuk a fejünket.
A levédett asztalok és ruhafogasok speciális építményként működnek. Ha lerakunk egy ételt, folyadékot egy asztalra, vagy egy ruha kiegészítőt egy ruhafogasra és levédjük, akkor a többi játékos csak pénzérméért cserébe veheti meg azt.
Ezáltal lehetőségünk van éttermet, kocsmát, ruhaboltot nyitni és pénzt szerezni a többi játékostól, melyen megvásárolhatjuk a nyersanyagokat az új élelmek főzésére, vagy ruhák legyártására.

Kalandozó mód:

Amennyiben Multiplayer játék esetén nem akarunk sokat szenvedni az élelmek, innivalók, meg minden egyéb beszerzésével, megtehetjük azt is, hogy a többi játékos nyújtotta szolgáltatásokat vesszük igénybe. Bemehetünk mások éttermébe és megvásárolhatjuk tőlük az élelmet és az italt, pénzérméért cserébe. Pénzérmét a szörnyek leölésével könnyedén szerezhetünk, illetve a felszínen találhatunk kincses ládákban.

Ha nem is kalandozó módban játszunk, de ha ellátogatunk egy másik játékoshoz, éljünk a lehetőséggel és vásároljunk tőle, vagy fogyasszunk a portékájából, így őt is segítjük és a pénz is mozgásba kerül ^^
 

 

Démon sereg terület foglalása:

Az 1400. nap kezdetével a démon sereg 700 naponként területet foglal el a térképen, ha van rá lehetősége. Ilyenkor egy kissebb vár települ be a térképre, melyben egy szörnykeltető található. Ez a keltető folyamatosan készíti a démon katonákat, melyek egyből elindulnak a játékosokat levadászni. A harcot a keltető elpusztításával lehet megnyerni! A démon sereg maximum 60 katonával rendelkezhet egyidejüleg.
 

Démon sereg támadása:

Az 1000. nap után a démon sereg katonákat küld 60 naponként, hogy pusztítsák el a játékosokat. Egy ilyen sereg nagyjából 40-70 főből áll, egy helyre teremnek mindannyian és a legközelebbi játékost veszik mindig célba. Képességeik, hogy át tudnak kelni a vizeken, bemászni az ablakokon és felgyújtani a játékosokat, ha azok halottnak tettetik magukat. A katonák a térképen található építményeket nem rombolják szét! (Ezért érdemes menedéket építeni,de ablakokat ne >_<)

 

 

Alap tárgyak:

   
Tárgy neve: Nyers fa
Leírás: Alap építő elem, a felszínen található fák / gyümölcsfák kitermeléséből kaphatjuk, illetve NPC árusoktól vehetjük meg pénzért.

 

Tárgy neve: Morzsolt kő
Leírás: Alap építő elem, a felszínen és a bánya szinteken található kőzetek kitermeléséből kaphatjuk, illetve NPC árusoktól vehetjük meg pénzért.
Tárgy neve: Fáklya
Leírás: Világításra, melegedésre és dekorációs célokra használható. Szénből és Fahusángból készül.
Tárgy neve: Szén
Leírás: Fáklyára és ivóvíz készítésére használható legfőképp. Egyes dekorációs elemek elkészítéséhez is használható. A felszínen nagyon kevés található belőle, leginkább a bányákban fordul elő.
Tárgy neve: Szerszámos láda
Leírás: Barkácsoló készlet. A legtöbb tárgy létrehozásához ezt szükséges összekombinálni valamelyik másik tárggyal.
Tárgy neve: Megmunkált fa
Leírás: A nyersen kitermelt fa megmunkált változata. Építkezés céljára használatos.
Tárgy neve: Fahusáng
Leírás: Fáklyák és munka eszközök létrehozására használatos. Némely dekorációs elemhez is szükséges.
Tárgy neve: Kőtömb
Leírás: Egy nagyobb darab kő, melyből lehet derék-fej magasságú falat építeni. Egyéb dekorációs elemek is készíthetőek belőle. A játék első napjain érdemes ebből menedéket építeni.
Tárgy neve: Vödör víz
Leírás: A térképen található vízből kapjuk. Felhasználható ivóvíznek és némely dekorációs elemhez, vagy visszarakható a térképre sima víz, vagy fürdővízként. Használható tavak / folyók kiépítésére.
Tárgy neve: Magvak
Leírás: A felszínen található bokrokból szerezhető. Használható fák / gyümölcsfák ültetésére, illetve fáklya segítségével kenyeret lehet sütni belőle.
Tárgy neve: Agyag
Leírás: A felszínen található, fáklya segítségével használható téglák és cserepek gyártására.
Tárgy neve: Ivóvíz
Leírás: Szomj oltására használható tárgy.
Tárgy neve: Nyers vas
Leírás: A bányák mélyén található, frissen kibányászott vas.
Tárgy neve: Megmunkált vas
Leírás: Felszerelések, dekorációs elemek és vonatok gyártására használható tárgy.
Tárgy neve: Papír
Leírás: Megmunkált fából készíthető, felhasználható dekorációs célokra (szekrények, fesmények) és a kártyajátékhoz.
Tárgy neve: Festék
Leírás: Virágból és Vödör vízből készíthető, dekorációs célokra használható.
Tárgy neve: Üveg
Leírás: Dekorációs és terület megvilágítós célokra használható, illetve ablak készíthető belőle.
Tárgy neve: Homok
Leírás: Megsütve üveget kapunk belőle, de földes utat is építhetünk belőle.
Tárgy neve: Megmunkált kő
Leírás: Felszerelések készítésére és egyéb dekorációs célokra használható.
Tárgy neve: Cserép
Leírás: Dísznövények készítésére használható.
Tárgy neve: Virág
Leírás: Festék és dísznövények készítésére használható. A felszínen található mindenfelé elszórva. Virágok napi szinten teremnek véletlenszerűen.
Tárgy neve: Dísznövény (többféle)
Leírás: Dekorációs célokra használható. Rakható földre és falra egyaránt.
Tárgy neve: Szögek
Leírás: Egyéb tárgyak elkészítésére szolgál.
Tárgy neve: Textil
Leírás: Használható szőnyegek, ruhák és kiegészítők készítésére, illetve falakra tapétának. A térképen a kecskéből kaphatjuk, vagy NPC-ktől lehet vásárolni.
Tárgy neve: Szekrény váz
Leírás: Ezekből készülnek a különféle szekrények.
Tárgy neve: Tégla
Leírás: Néhány falhoz, járdához, tetőhöz és a kandalló elkészítéséhez használható.
Tárgy neve: Fal-alap
Leírás: Épület falainak készítéséhez szükséges.
Tárgy neve: Festmény (többféle)
Leírás: Dekorációs tárgy, melyet lerakhatunk földre és falra egyaránt.
Tárgy neve: Sírkő
Leírás: Egy játékos halálakor az elhalálozása helyén terem meg. Összegyűjthető és egy lerakható (de nem kötelező lerakni), így akár számon lehet tartani az elhalálozások számát is a játékban.
Tárgy neve: Pénzérme
Leírás: Az ellenfelek leöléséből kapjuk leginkább. Ezen a tárgyon vásárolhatunk az NPC-ktől mindenféle dolgot.
Tárgy neve: Varró készlet
Leírás: Kiegészítő tárgyak elkészítéséhez szükséges.

 

Íj használata és nyilak:

Lehetőségünk van ellátni karakterünket egy távolsági fegyverzettel. Ezt a (Megmunkált vas/Megmunkált fa/Gyémánt) + Textil kombinációjával készíthetjük el. A három íj között csak a kitartásuk a különbség. A Gyenge íj 30 lövés után tönkremegy, a gyémánt 250 lövés bír.
Az íjhoz szükségünk lesz nyilakra is, melyeket Megmunkált vas és Fahusáng segítségével készíthetünk el.

A kilőtt nyilak átmennek az ellenfeleken, így, ha több ellenfél sorban áll egymás mögött, akkor mindegyiket sebezhetjük vele. Az íj 2-3 életpontot sebez (a kard 1-et). Ha íjjal ölünk meg egy ellenfelet, akkor nem kapjuk meg érte a zsákmányt!

Az íj használhatához tartsuk lenyomva a Shift-et és úgy támadjunk-
 

Tűz csapda:

Szén és Fáklya kombinálásával lehetőségünk van tűz csapdát készítenünk. Ez a csapda ugyanúgy viselkedik, mint a normális tűz, rendkívül sebez, melegít és fényt ad, viszont a normális tűzzel ellentétben nem terjed és magától eloltódik pár perc után. Ezt a csapdát úgy kell használni, hogy le kell rakni és bele kell csalni az ellenfeleket. Az így megölt ellenfelekért nem kapjuk meg az esetleges zsákmányt!

 

Napszakok:

A játékban nappal és éjszaka váltakozik. Egy nappal nagyjából 12 percig tart, egy éjszaka pedig 6 percig. Nappal mindig melegebb van, mint éjszaka, így nem meglepő, hogy nappal nem csökken a testhőmérséklet. Az éjszaka folyamán előjönnek a szörnyek, melyek 10 lépésnyi távolságon belül megtámadják a játékosokat. A bánya szinteken a szörnyeknek lehetőségük van átverekedni magukat a falakon is, illetve a felszínen is, ha túléló módban megy a játék.

Az elültetett fák (csak a facsemete és gyümölcsfa) minden napfelkeltekor fejlődnek ki.
 

Évszakok:

Kis valószínűséggel, de bármikor beköszöntheta tél a játékban. Ilyenkor még nappal is nagyon hideg van és lenge ruházatban az sem elég, ha fáklya mellé megy a játékos. A téli éjszakákon rendkívül hideg van, a bányákba ekkor pedig már nem is érdemes lemenni, még megfelelő öltözetben sem.
Egy tél változó hosszúságú. Tarthat pár naptól pár hétig is (játékbeli napokban számolva..). A tél átvészelésére érdemes meleg ruhát ölteni, és hőforrás közelébe kerülni (fáklya, kandalló, kád meleg víz).

Ruházat:

A játékosoknak lehetőségük van lecserélni a ruházatukat. Vannak női ruhák, férfi ruhák, fehérneműk és vegyesek. Található egy téli kabát is, melyet melegen tartja karakterünket. De a téli éjszakai hideggel szemben ez sem nyújt megfelelő védelmet!

Ruhákat úgy lehet cserélni, hogy le kell rakni a térképre egy ruhás szekrényt (lásd: Elkészíthető tárgyak listája), majd mellé kell állni és rá kell kattintani (mintha ki akarnánk termelni). Rákattintva pedig lecserélődik a játékos ruhája.

A ruhásszekrényt nem lehet kitermelni, támadással lehet eltűntetni, ha útban van.

Kiegészítő ruházat:

Egy kissebb újítás keretében lett bevezetve, hogy a játékosoknak lehetőségük legyen kibővíteni a karakterük ruházatát. Ehhez egy vasból készített ruha fogasra van szükségük (kinézetileg olyan, mint egy fekete oszlop). Erre a fogasra lehet rárakni Varró készletből és textilből a kiegészítő ruhákat.

Miután kiválasztottuk és ráraktuk a kiegészítőt, álljunk a ruhafogas mellé és vigyük rá az egeret. Egy ruha ikon jelenik meg, ez jelzi, hogy az ott lévő ruhát felvehetjük, vagy rá rakhatjuk, ami éppen rajtunk van.

Egy karakterre két kiegészítő rakható. A tárgyakat felvenni az egér jobb és bal gombjával tudjuk, az egyik kiegészítőt felvételére az egér jobb gombja, a másikra a bal gombja szolgál.

Ezek a kiegészítők javarészt dekorációs elemek, nincs semmi más szerepük azon kívül, hogy változatosabbá teszik a játékot.

A ruhafogasokat le is lehet védeni birtok zászlóval, ekkor a többi játékos pénzérméért cserébe megveheti a ruhafogason található tárgyat. A ruhafogasra ekkor rákerül a pénzérme, melyet csak a ruhafogas tulajdonosa vehet le a fogasról. Így akár ruha boltot is lehet nyitni a játékban.

 

Vonatok működése:

A játékban lehetőségünk van vonatsíneket és vonatokat építeni, melyek szállítják a játékosokat. Ez megkönnyíti a közlekedést az amúgy elég nagy térképen. Vonatok építhetőek a felszínre és a bánya szintekre is.
Miután leraktuk a síneket és kiépítettük a pályát, el kell helyezni a megállókat, különben a vonat soha nem fog megállni. A vonatok amint rámennek a megállóra, rögtön elkezdenek lassítani és maximum 6-7 lépésen belül megállnak. Egy rövid ideig várakoznak, majd újra útnak indulnak.

A vonatoknak két fajtája van, a mozdony és a vagon. A vagonokra lehet felszállni, a mozdonyok pedig maguktól mennek és húzni tudják a vagonokat.
Ha a mozdony átmegy egy vagonon és a vagont nem húzza semmi sem (tehát nem egy mozgó vonat része), akkor automatikusan hozzácsatolódik a vonathoz. Érdemes mindig először a vagonokat lerakni a sínekre és csak utána a mozdonyokat!

Ha el akarjuk tüntetni a vonatot, akkor azt úgy oldhatjuk meg, hogy egy másik mozdonyt nekivezetünk az eltűntetni kivánt vonat mozdonyának. Ekkor mindkét mozdony és a húzott vagonok is eltűnnek és újra lerakhatóak lesznek.

Váltók kiépítésére is van lehetőségünk, ugyanis, ha a sín nem folytatólagosan van a vonat előtt, akkor a vonat mindig jobbra fordulva próbálja meg követni a sínt (ha nincs több sín, akkor visszafordul).

Itt egy példa egy egyszerű váltóra:

A Vörös szín a fentről érkező vonat, mely a megállóba tart. Fentről lefele jövet rámegy a megálló sínre és elkezd lassítani, majd megáll a megállóban.

A Kék színű, lentről jövő vonat épp a megállóból indult el és nem kell neki, hogy rámenjen a megálló sínre, mert akkor ismét meg fog állni a semmi közepén. Ezért ezzel az egyszerű váltó rendszerrel meg lehet oldani, hogy a vonat kikerülje a megállító sínt, vagy más irányba haladjon, mint amerről jött.

A vonatokon ülve a játékos értékei (éhség, szomjúság, álmosság, testhő) ugyanúgy változik. A vonaton van fűtés, így a testhő melegen marad, de is meg lehet fagyni a vonaton.
 

Zongora + Gitár :

Zongorát a térképen lehet elhelyezni tetszés szerint. Ez egy olyan zenei eszköz, melyet lentről megközelítve tudunk használni.
Álljunk alá és vigyük rá az egeret. Egy külön ikon jelenik meg, majd rákattintva megnyílik a zongora panel.
Ilyenkor vagy a gombokra kattintva, vagy a billentyűzeten lenyomva a gombokat játszhatunk a zongorán és a többi játékos, akik a közelben állnak, hallhatják amit a zongorán művelünk.

Több zongora egymás melletti elhelyezésével közös zenélésre is van lehetőség. Sőt,gitározni is lehet az 5-ös gombbal,csak az egérrel megkell érinteni a húrokat és már zenélhetünk is,illetve közös erővel koncertezni is lehet!
 

NPC-k infója (elfelejtettem a címet >.<) :

Az NPC-k legfőképp azért lettek bevezetve, hogy ne legyen olyan üres a játék világa. Véletlenszerűen teremnek és össze-vissza sétálgatnak. Később újabb tulajdonságokkal lettek felruházva, miszerint egyrészt, ha egy üres asztal mellé mennek, akkor az első 30 napban leraknak rá élelmet, innivalót, vagy egyéb tárgyat, másrészt már lehet tőlük vásárolni is.

Az egeret rájuk víve a fejük fölött egy buborékban jelzik, hogy mit árulnak...

..alatta, kapcsos zárójelben pedig, hogy a játékosnál jelenleg mennyi van ebből.

Ha vásárolni akarunk tőlük, akkor melléjük kell állni. Ekkor a képernyő oldalán megjelenik, hogy mennyi pénzérménk van, majd az NPC-re kattintva lebonyolíthatjuk a vásárlást.
 

Rajz tábla:

Lehetőségünk van saját rajzokat készíteni a játékban, amihez le kell rakni az egyik falra egy rajztáblát, majd elé kell állni. Ekkor megnyílik a rajzolás mező.

Láthatjuk a vásznon lévő rajzot és bele is rajholhatunk, vagy éppen letörölhetjük azt.

Ha rárajzoltunk a vászonra, akkor a Mentés gombbal tudjuk elmenteni a rajzot. Ha nem akarjuk elmenteni, egyszerűen sétáljunk el a vászontól, így a kép nem módosul.

A többi játékos is látja, hogy mit rajzoltunk éppen (miután a mentés gombra kattintottunk). Rajztáblából lehet többet egymás mellé tenni falon (egy egység kihagyással), mivel illeszkednek egymáshoz és így lehet nagyobb vászont is készíteni.

Ha véletlen kiütnénk a rajztáblát, akkor egy másikat a helyére rakva a rajz megmarad (a rajz elveszik szever leállításkor, ha a táblát nem rakjuk vissza). A rajzot a törlés gombbal lehet eltűntetni.

A rajzot levédhetjük birtok zászlóval is, így mások nem módosíthatják.

 

Fa ültetés + kitermelés avagy kertészet:

A fa a játék egyik legfőbb alapanyaga. Szinte mindenhez szükséges fa és mivel ezek elég lassan nőnek maguktól, érdemes ültetni őket. Fákat ültetni magvakból és vízből/gyümölcsből lehet. Két fa féle van, a sima fa (magvak + vödör víz) és a gyümölcsfa (gyümölcs + magvak).

Mindkét fa nyers fát ad kitermeléskor, de a gyümölcsfa még gyümölcsöt is ad a nyers fa mellé.

Az elültetett fákból (facsemeték) mindig másnap reggelre nőnek ki a fák. A túl közel ültetett fák megölik egymást!

Fákat dekorációs célből is lehet ültetni, nem csak kitermelési célból.

 

Nyálka napok:

Ez egy automatizált esemény, mely véletlenszerűen következik be. Ha bekövetkezik, nem teremnek más karakterek a pályára, csak nyálkák, amik a játékosokat támadják. Az esemény mindig napfelkeltekor kezdődik és a következő napkeltéig tart!

 

Létrehozható tárgyak;

Fából:

 

Tárgy neve: Szerszámos láda
Összetevő 1: Nyers fa
Összetevő 2: Morzsolt kő

Tárgy neve: Megmunkált fa
Összetevő 1: Nyers fa
Összetevő 2: Szerszámos láda

Tárgy neve: Fahusáng
Összetevő 1: Nyers fa
Összetevő 2: Szerszámos láda

Tárgy neve: Láda (10 Fa)
Összetevő 1: Nyers fa
Összetevő 2: -
 
 
 
Kőből:
 

Tárgy neve: Kőtömb készítése
Összetevő 1: Morzsolt kő
Összetevő 2: Szerszámos láda

Tárgy neve: Szerszámos láda
Összetevő 1: Nyers fa
Összetevő 2: Morzsolt kő

Tárgy neve: Padló (Kockakő)
Összetevő 1: Morzsolt kő
Összetevő 2: Padló alap

Tárgy neve: Megmunkált kő
Összetevő 1: Morzsolt kő
Összetevő 2: Szerszámos láda

Tárgy neve: Láda (10 Kő)
Összetevő 1: Morzsolt kő
Összetevő 2: -
 
 
 
Fáklyából:
 

Tárgy neve: Fáklya
Összetevő 1: Fáklya
Összetevő 2: -

Tárgy neve: Ivóvíz készítése #1
Összetevő 1: Fáklya
Összetevő 2: Vödör víz

Tárgy neve: Kenyér
Összetevő 1: Magvak
Összetevő 2: Fáklya

Tárgy neve: Megmunkált vas
Összetevő 1: Fáklya
Összetevő 2: Nyers vas

Tárgy neve: Üveg
Összetevő 1: Fáklya
Összetevő 2: Homok

Tárgy neve: Cserép
Összetevő 1: Fáklya
Összetevő 2: Agyag

Tárgy neve: Tégla
Összetevő 1: Fáklya
Összetevő 2: Agyag

Tárgy neve: Láda (10 Fáklya)
Összetevő 1: Fáklya
Összetevő 2: -
 
 

Tárgy neve: Gyertyatartó
Összetevő 1: Fáklya
Összetevő 2: Megmunkált vas
 
 
 
 
 
 
 

Tárgy neve: Tűz csapda
Összetevő 1: Fáklya
Összetevő 2: Szén
 
 

Tárgy neve: Halloween-i tök
Összetevő 1: Fáklya
Összetevő 2: Zöldség
 
Szén:
 

Tárgy neve: Fáklya készítése
Összetevő 1: Szén
Összetevő 2: Fahusáng
 

Tárgy neve: Padló (Mintás csempe)
Összetevő 1: Szén
Összetevő 2: Padló alap

Tárgy neve: Ivóvíz készítése #2
Összetevő 1: Szén
Összetevő 2: Vödör víz

Tárgy neve: Padló (Mintás csempe #2)
Összetevő 1: Szén
Összetevő 2: Padló alap

Tárgy neve: Láda (10 Szén)
Összetevő 1: Szén
Összetevő 2: -
 
 

Tárgy neve: Csempe
Összetevő 1: Szén
Összetevő 2: Fal-alap
 
 
 
 

Tárgy neve: Tűz csapda
Összetevő 1: Fáklya
Összetevő 2: Szén
 
 
 
Szerszámos láda:
 

Tárgy neve: Kőtömb készítése
Összetevő 1: Morzsolt kő
Összetevő 2: Szerszámos láda

Tárgy neve: Lépcső - Lejárat
Összetevő 1: Megmunkált kő
Összetevő 2: Szerszámos láda

Tárgy neve: Lépcső - Feljárat
Összetevő 1: Megmunkált kő
Összetevő 2: Szerszámos láda

Tárgy neve: Könyvespolc
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Megmunkált fa
 
 

Tárgy neve: Szék (le)
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Fahusáng

Tárgy neve: Szék (fel)
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Fahusáng

Tárgy neve: Szék (jobbra)
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Fahusáng

Tárgy neve: Szék (balra)
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Fahusáng

Tárgy neve: Kő Balta
Összetevő 1: Megmunkált kő
Összetevő 2: Szerszámos láda

Tárgy neve: Kő Csákány
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Megmunkált kő

Tárgy neve: Vödör
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Megmunkált fa

Tárgy neve: Megmunkált fa
Összetevő 1: Nyers fa
Összetevő 2: Szerszámos láda

Tárgy neve: Fahusáng
Összetevő 1: Nyers fa
Összetevő 2: Szerszámos láda

Tárgy neve: Szoba ajtó (bal)
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Szerszámos láda
 
 
 
 

Tárgy neve: Szoba ajtó (jobb)
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Szerszámos láda
 
 
 
 

Tárgy neve: Megmunkált kő
Összetevő 1: Morzsolt kő
Összetevő 2: Szerszámos láda

Tárgy neve: Papír
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Megmunkált fa

Tárgy neve: Vas Balta
Összetevő 1: Megmunkált vas
Összetevő 2: Szerszámos láda

Tárgy neve: Vas Csákány
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Megmunkált vas

Tárgy neve: Szögek
Összetevő 1: Megmunkált vas
Összetevő 2: Szerszámos láda

Tárgy neve: Fal-alap
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Megmunkált kő

Tárgy neve: Vonat (mozdony)
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Megmunkált vas
 
 
 
 
 
 
 

Tárgy neve: Vonat (vagon)
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Megmunkált vas
 
 
 
 
 
 
 

Tárgy neve: Kád
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Kőtömb

Tárgy neve: Kerítés (kanyar #1)
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Fahusáng

Tárgy neve: Kerítés (kanyar #2)
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Fahusáng

Tárgy neve: Kerítés (kanyar #3)
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Fahusáng

Tárgy neve: Kerítés (kanyar #4)
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Fahusáng

Tárgy neve: Kerítés (kanyar #5)
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Fahusáng

Tárgy neve: Kerítés (kanyar #6)
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Fahusáng

Tárgy neve: Kerítés (kanyar #7)
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Fahusáng

Tárgy neve: Kerítés (kanyar #8)
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Fahusáng

Tárgy neve: Kerítés (lefele - baloldali)
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Fahusáng

Tárgy neve: Kerítés (lefele - jobboldali)
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Fahusáng

Tárgy neve: Kerítés (lefele - szemből)
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Fahusáng

Tárgy neve: Kerítés (oldalra - hátulról)
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Fahusáng

Tárgy neve: Kerti pad (szemből)
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Megmunkált fa
 
 

Tárgy neve: Fali tábla
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Megmunkált fa
 
 
 

Tárgy neve: Díszkard
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Megmunkált vas
 
 
 

Tárgy neve: Tető
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Tégla

Tárgy neve: Tető (Emelet)
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Tégla
 
 
 
 

Tárgy neve: Egyszerű szekrény #1
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Szekrény váz
 
 
 
 

Tárgy neve: Egyszerű szekrény #2
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Szekrény váz
 
 
 
 

Tárgy neve: Ruhafogas
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Fahusáng
 
 
 
 

Tárgy neve: Kerti pad (oldalról)
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Megmunkált fa
 
 

Tárgy neve: Varrókészlet
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Textil

Tárgy neve: Rádió (Anime internet rádió)
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Megmunkált vas
 

Tárgy neve: Kristály lámpa
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Izzó
 
 

Tárgy neve: Fali lámpa
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Izzó
 
 

Tárgy neve: Gyémánt csákány
Összetevő 1: Gyémánt
Összetevő 2: Szerszámos láda

Tárgy neve: Gyémánt balta
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Gyémánt

Tárgy neve: Hóember
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: -
 (CSAK TÉLEN!!!!)
 
 
 

Tárgy neve: Szék #2 (fel)
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Fahusáng
 
 
 
 

Tárgy neve: Szék #2 (balra)
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Fahusáng
 
 
 
 

Tárgy neve: Szék #2 (le)
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Fahusáng
 
 
 
 

Tárgy neve: Szék #2 (jobbra)
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Fahusáng
 
 
 
 

Tárgy neve: Padló felszedése
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: -
 
Megmunkált fa:
 

Tárgy neve: Padlódeszka
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Padló alap

Tárgy neve: Parketta
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Padló alap

Tárgy neve: Világos fal
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Fal-alap
 
 
 
 

Tárgy neve: Ágy
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Fahusáng
 
 
 

Tárgy neve: Könyvespolc
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Megmunkált fa
 
 

Tárgy neve: Vödör
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Megmunkált fa

Tárgy neve: Farakás (Balra)
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: -
 

Tárgy neve: Farakás (Jobbra)
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: -
 

Tárgy neve: Szoba ajtó (bal)
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Szerszámos láda
 
 
 
 

Tárgy neve: Szoba ajtó (jobb)
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Szerszámos láda
 
 
 
 

Tárgy neve: Barázdás ajtó (bal)
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Fahusáng
 
 
 
 

Tárgy neve: Barázdás ajtó (jobb)
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Fahusáng
 
 
 
 

Tárgy neve: Vaskeretes ajtó (bal)
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Megmunkált vas
 
 
 
 

Tárgy neve: Vaskeretes ajtó (jobb)
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Megmunkált vas
 
 
 
 

Tárgy neve: Ablak függönnyel
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Üveg
 
 

Tárgy neve: Papír
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Megmunkált fa

Tárgy neve: Étkező asztal
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Szögek
 
 
 

Tárgy neve: Étkező asztal (világos)
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Szögek
 
 
 

Tárgy neve: Kisasztal
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Fahusáng
 
 
 

Tárgy neve: Kisasztal (világos)
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Fahusáng
 
 
 

Tárgy neve: Fehérneműs láda
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Textil
 
 
 
 

Tárgy neve: Ruha stand (Férfi)
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Textil
 
 
 
 

Tárgy neve: Szekrény váz
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Szögek

Tárgy neve: Vasúti sín (Bal-Jobb)
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Megmunkált vas
 
 

Tárgy neve: Vasúti sín (Fel-Le)
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Megmunkált vas
 
 

Tárgy neve: Vasúti sín (Kanyar 1)
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Megmunkált vas
 
 

Tárgy neve: Vasúti sín (Kanyar 2)
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Megmunkált vas
 
 

Tárgy neve: Vasúti sín (Kanyar 3)
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Megmunkált vas
 
 

Tárgy neve: Vasúti sín (Kanyar 4)
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Megmunkált vas
 
 

Tárgy neve: Vasút megálló (Bal-Jobb)
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Megmunkált vas
 
 

Tárgy neve: Vasút megálló (Fel-Le)
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Megmunkált vas
 
 

Tárgy neve: A betű (Tábla)
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Festék
-tól

Tárgy neve: 9 betű (Tábla)
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Festék
-ig a teljes magyar ÁBC + Számok
 

Tárgy neve: Madárijesztő
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Fahusáng
 
 
 
 


Tárgy neve: Tábla-Pub
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Festék

Tárgy neve: Tábla-Fogadó
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Festék
 
Tárgy neve: Tábla-Bár
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Festék
Tárgy neve: Rajztábla
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Festék
 
 

Tárgy neve: Csónak
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Szögek
 
 
 

Tárgy neve: Vegyes fal
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Fal-alap
 
 
 
 

Tárgy neve: Farönkből készült fal
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Fal-alap
 
 
 
 

Tárgy neve: Templomi szószék
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Textil
 
 
 
 
 
 

Tárgy neve: Vizes tálka
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Vödör víz
 
 
 
 
 
 
 

Tárgy neve: Vörös kapu
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Festék
 
 
 
 
 
 

Tárgy neve: Barna kapu
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Festék
 
 
 
 
 
 

Tárgy neve: Vörös kapu #2
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Festék
 
 
 
 
 
 

Tárgy neve: Deszka fal
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Fal-alap
 
 
 
 

Tárgy neve: Deszka fal (+Mozaik ablak)
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Fal-alap
 
 
 
 

Tárgy neve: Deszka fal (+Gyertya)
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Fal-alap
 
 
 
 

Tárgy neve: Falovak (Bolti kiegészítő)
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Szögek
 
 
 
 

Tárgy neve: Falovak (Bolti kiegészítő) #2
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Szögek
 
 
 
 

Tárgy neve: Faló
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Szögek
 
 
 
 

Tárgy neve: Faló #2
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Szögek
 
 
 
 

Tárgy neve: Gyenge íj
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Textil

Tárgy neve: Konyhabútor (fa berakás)
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Megmunkált vas
 
 
 

Tárgy neve: Iskola pad
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Megmunkált vas
 
 
 

Tárgy neve: Kerekasztal
Összetevő 1: Megmunkált fa
Összetevő 2: Szögek
 
 
 

Tárgy neve: Kerti pad (szemből)
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Megmunkált fa
 
 

Tárgy neve: Kerti pad (oldalról)
Összetevő 1: Szerszámos láda
Összetevő 2: Megmunkált fa
 
 

stb....... (Fáj a szemem,nem akarok másolni @_@) az infók a Ruby Dragon Ent. oldaláról vannak!
http://rubydragon.zrn.hu/dragonblade/index.php?menu=dragonbladeONLine_targy_letrehozas
 
Ezek úgy-ahogy a fontosabbak.....
 
------------------------------------Az eddig leírtak Zrokky keze munkája------------------------------
(Egy-két szóval lett kiegészítve >_< )
 
Szentély Tárgyak:
 
 
A játékban megtalálhatóak Szentély Tárgyak is egyaránt. (Fenti képen is van egy kettő,csak amy2 Castiel
skin-t kapott X'D) A játékban 9 szentélytárgy szerezhető meg,a föld alól persze pénzért,és egy játékosnak
ha nem moderátor akkor csak 1 szentélytárgya lehet,hacsak nem adtak neki mégegyet a moderátorok!!!
 
A szentélytárgyak és tulajdonságuk:
 
1.Arany Angyalszárny - 1,5 %-al gyorsabb leszel,mint a többi játékos.
2.Arany Glória - Ha egy halott játékos mellé állunk az újra éled 1 szívvel. (A glória max kb. 6-7x használható,utána várni kell kb. 5 percet mire újra használhatod!)
3."Zhifay Maszkja" avagy az Arany Sisak - Kb. 1 percenként újra tölt 1 szívet...
4.Fénylő Sapka - Fénylik az éjszakában,olyan mint egy fejlámpa.
5.Shéf Sapka - Ezzel a kiegészítővel zöldségből és gyümölcsből ellehet készíteni a "Szakács Kedvence"-t
ami teljesen feltölti az "éhség" szükségletet.
6.Tűz hányó,vagy Castiel keresztelése alapján a "Tigáz" - Ha csapsz egyet és lépsz,amerre mész ott tűz keletkezik.
7.Térképész Sapka - Belátod az egész térképet (Nem működik!!!!!)
8.Robotkar - Könnyebben bontasz vele.
9.Zöld Zsák - 200 db lehet mindenből a raktáradban. (Tárgyak pl. Megmunkált Fa)
 

A játékban a szentélytárgyak nehezen megtalálhatóak,ezért érdemes a szentély vadászathoz elegendő élelmiszert és ivóvizet vinni,emellett nem árt fáklya,vagy pedig Szén,Nyers Fa és Morzsolt Kő!!!!!!!!

A szentélyben keltetők is vannak,ezek többsége Kaszásokat csinál,amelyek kinyírnak egy csapással...Egy szentély így néz ki:

-Kaszásokkal

 

 

2012.08.25.-12.43.12-521-293.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

-Maga a szentély

2012.08.18.-14.05.10-423-64.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

A képeket a képgalériában is megtekinthetitek!!! :)

 

Ha moderátor vagy vedd le a védést és a második szentélytárgyad írd át a te ID-dre,hogy levehesd,vagy annak a játékos ID-jére akinek adod a tárgyat!

 

Tippek-trükkök:

A szentély kereséshez elég sokminden kell,leírom mik!

-Téli kabátot is vegyél fel az akción nyáron,hogy a bányában ne fagyj meg!!

-Legalább 9 ládányi élelemre és vízre lesz szükséged!!

-Nagyok sok gyémánt/rengeteg vas balta + csákány is kell!!

-Legalább 9 ládányi Morzsolt Kő,Nyers fa,Nyers Vas és Szén is szükséges!!

-A fáklyádat mindig gyújtsd meg,hogy ne teremjenek a körödbe szörnyek!!

-Mindig legalább 4 legyen a szükséglet csíkon kenyérből,vízből,Z-ből és kék fáklyából,úgy indulj el!!

-A szentélyek 0,5%-ban vannak a széleken,ott csak legutoljára keresd a szentélyeket!

-A szentélyek 98,5%-a általában a 2. szinten találhatóak.

-A szentélyek legalább 100-200 kocka távolságra vannak egymástól,minimum 50-60,de nem 1-2 kocka az

biztos!!!!

És a legfontosabb:
-SOHA NE EGYEDÜL LÁSS NEKI A FELADATNAK,MERT HA KASZÁS JÖN VAGY SOK ALTATÓ SZÜKSÉGED LEHET
A SEGÍTSÉGRE FŐLEG MAGÁNÁL A SZENTÉLYNÉL!!!!!!

 

(A szentélybe birtok zászló,és modkód nélkül elég nehéz bejutni,max lépcsővel lehet,és a tárgy pénzbe kerül,hacsak nem veszed le a védést,és ha a 2. szentélytárgyad akarod írd át a tárgyat az ID-dre!!!!!)

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Viagra For Sale In Houston Kelsype

(Kelsype, 2019.10.15 05:44)

Propecia Producto [url=http://cialiorder.com]buy generic cialis online[/url] Cialis Y Presion Arterial Discount Fedex Shipping Macrobid Furadantin Website Low Price Propecia Problemas

Cialis Daily Test EllRict

(EllTymn, 2019.10.11 14:27)

Cialis 10 Mg Durata Effetto Prezzo Levitra 10 Mg Viagra Pfizer Maroc [url=http://kamagpills.com][/url] Buy Kamagra Originale Cafergot Discontinued Viagra Generika Anwendung